tiistai 2. syyskuuta 2014

Cocktail-riisipiirakoita ja kyy-viihdettä

Aamulla odottelin Miraa meille käymään. Laitoin cocktail-riisipiirakat uuniin ja kahvin tippumaan. Pientä aamupalaa ennen lenkkiä. Kahvikupposet juotuamme ja syötyämme suunnattiin lenkille läheiselle hiekkatielle, joka jatkuu aina Vähäkyröstä Laihialle asti.

Käpsyteltiin hiekkatietä ja vähän väliä vastaan ja takaa tuli traktoreita. Näköjään ovat tällä hetkellä pelloilla hommissa, kun noin pörräävät edes takaisin. Hiekkatiellä vaastaan tuli ehkäpä traktorin alle jäänyt kyy. Pää oli lytyssä mutta takakroppa vielä luikerteli. Tästä syystä uskalsin ottaa siitä kuvankin ja pätkän videota. Ei mitään mahdollisuuksia, että kyy olisi pystynyt hyökkäämään, suoletkin sillä olivat pihalla joistakin kohtaa. Silti jotenkin ällöttävä luikertelija!Jatkettiin vielä matkaa ja aikamme kuljettuamme yhden pellon laidalla tuli vielä elossa oleva saman kokoinen kyykäärme vastaan. Hyi, on ne vaan ällöttäviä! Päätettiin kääntyä takaisin, ettei koirat saa osumaa. Paluumatkalla ei enää nähty käärmeitä, jos tätä kituvaa yksilöä ei lasketa. Matkaa kertyi noin 10 km, sama reitti, jonka menin aiemmin pyörällä koirien kanssa. Nyt selvästi mukavampi koirille kulkea, kun ei ole 28 astetta lämmintä.

Sanotteko muuten, että käärme pistää vai puree? Eikös käärmeillä ole vain yläpuolella kaksi hammasta, joten voisi ajatella pistämiseksi, mutta toisaalta sillä on leuat, joilla se puree. Mielipiteitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti