Google+ Followers

maanantai 4. elokuuta 2014

Rakeita keskellä kesää

Aamupäivällä oli lämmin ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Kaveri tuli kylään ja käytiin koirien kanssa lenkillä ja juoruiltiin terassilla kahvikupposen äärellä. Työt kutsui puoli kahdelta, eikä yhtään haitannut mennä viilentymään töihin, ilmastoituun rakennukseen.

Aamuvuorolaisten lähdettyä alkoi yhtäkkiä kauhea kaatosade ja salamointi ja ukkonen. Vettä tuli kuin painepesurilla olisi osoitettu suoraa ikkunoita kohti. Hetken kuluttua alkoi tulla rakeitakin vielä. Keskellä kesää! En ole hetkeen nähnytkään noin kovaa myrskyä ja ukonilmaa. Ukonilma liikkui melko nopeasti ja pyöri rannikolla ilmeisesti ympyrää, koska sade ja ukkonen tuli yhteensä kolme kertaa sairaalan ylle. Välkkyi vaikka kuinka ja katsoin välillä netistä www.lightningmaps.org -sivustolta, missä oli eniten salamointia. Onneksi ukkonen ei yltänyt meille asti 30 km päähän Vaasan keskustasta, sillä Roni pelkää hulluna ukkosta ja jopa pelkkää kaatosadetta.

Hälytyskeskuksella oli vaikka kuinka tehtävää tänään ukkosen takia. Siitä kirjoitettiin muun muassa iltasanomien sivuilla - klik. Joka puolella tulvi. Vaskiluodon sillallakin oli autoja pitkät jonot, kun piti ajaa hitaasti yli, kun vettä oli niin paljon tiellä.

Ilta kahdeksan jälkeen onneksi ukkonen rauhoittui ja pääsin kuivana autolle. Joillakin tainnut mennä vesi autoon sisälle asti, kun niin paljon vettä tullut. Sai siinä sitten jännitellä illan ajan, kuinka auton käy. Auto oli onneksi säilynyt kuivana, kun parkkeerasin sen "nyppylälle" enkä epätasaisen parkkipaikan matalimpaan kohtaan, jossa vesi ylti joillakin yli auton oven alaosan.

Josko siinä olisi taas hetkeksi ukkosta ja sadetta ja jatkuisi taas auringonpaiste :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti