Google+ Followers

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Arki - kolmivuorotyöläinenKaksi päivää töissä takana ja vähän jo kyllästyttää - just kidding. Ihan mukava oli palata töihin neljän viikon lomailun jälkeen ja nähdä työkavereita! Jotta tuntuisi mahdollisimman arjelta, kolmivuorolainenhan aloittaa työt heti viikonloppuna; iltavuoro, tuplavuoro. Toisaalta kolmivuorotyöläisenä pidän myös siitä, ettei maanantaisin tarvitse tehdä aina aamuvuoroa. Itse asiassa listallani tuntuu olevan "kierre", jossa maanantait ovat useimmiten vapaat - huominen iltavuoro tuntuu olevan kummallinen poikkeus. Mutta jo maanantain aloittaminen iltavuorolla tuntuu luksukselta, saa jäädä kotiin nukkumaan, kun M menee jo seitsemäksi töihin.

Olen saanut kuulla paljon siitä, että olen aina töissä. Enhän toisaalta tee yhtään sen enempää tunteja kuin muutkaan, satun vain olemaan välillä kotona muiden tehdessä töitä. Arkivapaat ovat yhtä luksusta, kun ei tarvitse pyytää töistä vapaa päivää, jos haluaa kampaajalle, pankkiin tai vaikkapa shoppailemaan ilman sen suurempia ruuhkia. Mikä sen parempaa kuin jonottaa mummojen kanssa S-Marketin kassalla aamutuimaan - vaikken aamuvirkku olekaan ;) Ensi viikon torstainakin minulla sattuu olemaan vapaa päivä, kun on Taiteiden yö Vaasassa. Pääsee kaupungille ym tapahtumiin pyörimään, vaikka jo aamupäivällä, eikä vasta töiden jälkeen! :) En ole vielä sen kummemmin katsonut, minkälaista ohjelmaa tänä vuonna järjestetään, mutta kameran ajattelin ottaa mukaan ja mennä käymään. Illalla ainakin on mätsäri, jonne menen todennäköisesti Wäinön kanssa. Ehkä Ronikin pääsee katselemaan. :)

Kolmivuorolaisella arki pyörii samalla periaatteella kuin muillakin - menot on jotenkin sovitettava työvuorojen kanssa yhteen. Meillä se menee toisaalta hyvin, kun M on ma-pe aamuvuoroissa, niin koirien ei tarvitse olla niin paljon yksin kotona. Ja molemmat saavat viettää välillä laatuaikaa itsensäkin kanssa. ;) Aina tietenkään kavereiden juhlat eivät mene yksiin työvuorojen kanssa ja silloin jää jostain kivasta paitsi, mutta kyllähän noita tulee. Ja jos ajoissa ollaan matkassa, niin ainahan saa toivottua tiettyä päivää vapaaksi! :)

Nyt menee jo niin ympäripyöreeksi, että täytyy mennä nukkumaan! Väsymystä pukkaa 13h työpäivän jälkeen.Uusi viikko taas alkaa, joten mukavaa viikkoa! Ei kai se maanantai nyt niin paha aina ole - ei ainakaan mun mielestä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti