Google+ Followers

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pärnun näyttely x3

Pärnussa ensimmäisenä päivänä oli ryhmänäyttely. Näyttely alkoi vasta klo 14, joten päivä venyi aika pitkäksi, kasvattajan koirilla meni nimittäin hyvin. Wäinön luokan voitti tuomarin kaverin koira, hyvänä kakkosena seuraavan päivän tuomarin koira, kolmas taisi olla oikeasti ihan kivan näköinen ja hyvin käyttäytyvä ja Wäinö sitten neljäntenä. Joskus ihmettelen tuomareiden perusteita parhaita koiria valitessa, mutta minkäs sille voit, ne valitsevat sen, jonka näkevät parhaaksi. Luulisi vain, että koira arvostellaan sellaisena kuin se tällä hetkellä käyttäytyy ja miltä näyttää kehässä, mutta ehkä ei sitten aina?Ensimmäisen päivän näyttelystä lähdettiin klo 19.30. Vietiin Wäinö ja kaverin koira nukkumaan ilmastoituun hotellihuoneeseen, päivä oli nimittäin ollut aika lämmin ja varmasti koirillekin raskas matkustamisen takia. Löydettiin hetken seikkailujen jälkeen pubimainen ruokapaikka ja syötiin itsemme ähkyyn. Otin yhden oluen ruuan kanssa ja arvatkaas meinattiinko nukahtaa istualtaan ruuan jälkeen! Käveltiin vielä kaupan kautta hotellille ja nukkumaan päästiin puoli yhdeltä yöllä. ZZzzZZz...

***

Aamulla mentiin vähän klo 7 jälkeen aamupalalle, sovittiin nimittäin tulevamme näyttelypaikalle jo kahdeksalta. Vihdoinkin pääsen syömään ihanaa hotelliaamupalaa! Aah, kuinka hyvää se onkaan, ja siellä sai yllättävän hyvää kahviakin! :) Edellisenä iltana oltiin tarkistettu lauantain näyttelypaikka ja huomattiin, että jotain sattui menemään nappiinkiin tällä reissulla - näyttelypaikka oli nimittäin vain noin 1 km päässä hotellilta! Mentiin kuitenkin autolla, kun tavaraa oli niin paljon.

Kasvattajan koirilla meni taas hyvin näyttelyssä, mutta Wäinö pysyi edelleen kolmantena. Mainittakoon, että tuomarin koira oli edellisen päivän näyttelyssä, eikä hän voinut arvostella omaa koiraansa. Jokseenkin samat koirat muuten näyttelyssä mukana. Mainittakoon myös se, että tällä kertaa ykköspallille nousi koira, joka näykkäisi esittäjäänsä juuri tuomarin edessä (jostain kumman syystä tämäkin on hyväksyttävää Viron näyttelyissä, ei siis vaikutusta sijoittumiseen).


Ronin isä oli myös perjantain ja lauantain näyttelyssä.

Lauantaina lähdettiin kaverin kanssa näyttelystä vähän aiemmin, koska koiriemme osalta näyttely oli ohitse ja oli ainoa päivä, kun ehtisimme vähän tehdä jotain. Oli vielä kuumempi kesäpäivä (yli 28 astetta?!), joten käytettiin koiria lyhyellä lenkillä ja vietiin ne vilvottelemaan taas hotellille. Itse lähdettiin syömään ja samalla reissulla pyörähdettiin nopeasti ostoksilla (löysin mustan mekon, joka oli päällä siskon kihlajaisissa). Päivä kului taas nopeasti ja kello oli pian vaikka mitä! Illalla pakkailtiin kamat valmiiksi, että aamulla ne saa siirtää vain autoon. Onneksi seuraavan päivän näyttely ei ollut niin aikaisin.

***
 
Sunnuntai aamuna mentiin aamupalalle puoli yhdeksän aikaan - vihdoinkin saatiin vähän pidemmät yöunet. Viimeisen herkkuaamupalan jälkeen roudattiin kamat autoon ja lähdettiin näyttelyyn. Lämmöt edelleen samoissa lukemissa, auton mittari näytti 28 astetta! Huh, kyllä lämmitti. Viimeisenä päivänä oli norjalainen tuomari ja Wäinö oli toinen ja sai SA:n. Paras uros kehässä ei kuitenkaan tullut enää sijoitusta. Vaikka kolmas näyttelypäivä, niin Wäinö jaksoi silti käyttäytyä hienosti ja liikkui hyvin. Vähän kapeaksi moitittiin etuosaa,  joten tästä syystä ollaan aloitettu pyöräily Suomeen päästyä. Edellisten päivien arvostelut Viroksi, joten niistä ei ymmärtänyt mitään. Taisivat Virolaisetkin tuomarit mainita jotain kapeudesta edessä. Kasvattajan koirilla meni viimeisenäkin päivänä hyvin ja kaverin koira sai junnusertin! Vau ja onnea siitä! :)
 
Lähdettiin jo kolmelta ajelemaan Tallinnan suuntaan, että ehditään ajoissa. Luultiin, että meillä oli hyvin aikaa, mutta satamaan päästiin vasta klo 18.30 eli juuri silloin kun viimeistään pitikin olla paikalla. Kun matkaa oli jäljellä pari kilometriä, tiet oli suljettuna jonkin konsertin takia. Autoja oli aivan älyttömästi parkissa joka puolella mitä älyttömimmissä paikoissa. En muista sanoiko joku että siellä oli arviolta 10 000 vai jopa 100 000 ihmistä katsomassa (ehkä kuitenkin pienempi luku?), mutta joka puolella niitä ihmisiä kuhisi ja poliiseja oli kaikkialla. Navigaattori tietysti ohjasi kulkemaan suljetun tien kautta, joten alkoi muodostua jo paniikki, kun ei millään meinattu päästä satamaan. Mentiin sitten vähän oman pään mukaan ja onneksi navi laski uuden reitin ja päästiin juuri ajoissa satamaan!
 
 
Kaveri haettiin Hyvinkäältä ja itsekin jäin sinne vielä yöksi. Kerrankin sai nukkua kunnon yöunet, univelkaa oli kyllä kertynyt jo riittämiin! Kotiin pääsin maanantaina taas yhtä kokemusta ja vastoinkäymisiä rikkaampana. Tulipahan sekin reissu tehtyä! :D Reissussa ei oikein ehtinyt rentoutua ja nauttia Pärnusta ollenkaan, joten joskus täytyy tehdä uusi reissu sinne vielä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti