Kyllä sai juustokakku monet kehut! Täässä vielä ohje;
Persikka-juustokakku
Murupohja:noin 150 g keksejä (esim. Snap Jack kaurakeksejä tai Digestive keksejä)
50 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1½ dl raskankermaa
300 g tuorejuustoa (esim. appelsiinilla tai mokalla maustettuna)
½ dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
½ dl kahvi- tai mantelilikööriä
3 dl kuohukermaa
Päälle:
2 dl soseutettua säilykepersikkaa
3 liivatetta
2 rkl säilykelientä
Koristeeksi:
ananaskirsikoita
1 dl kuohukermaa
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Ohje:
Murenna keksit muovipussissa kaulimella survoen tai monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota ranskankerma ja sekoita se juuston joukkoon. Mausta seos. Kuumenna tilkka säilykehedelmän lientä kiehuvaksi ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Sekoita mukaan vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Valuta säilykehedelmistä liemi pois, soseuta hedelmät. Liota liivatteita ensin kylmässä vedessä jaj liuota ne sitten tilkkaan kuumennettua lientä. Levitä seos täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota reunat varovasti. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja somista kermapursotuksin, ananaskirsikoilla ja yrtin lehdillä. Kakusta riittää reilusti kymmenelle.
Kokeilkaa ihmeessä, herkkua tulee! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti