Google+ Followers

perjantai 18. lokakuuta 2013

Ylä- ja alamäkiä

Arvata saattaa, että kyse taas meidän Roni-koirasta. Vointi oli palautunut kohtuu normaaliksi, kun vatsan kanssa ollut ongelmia haiman vajaatoiminnan takia, mutta.. nyt sitten rakas Roni keksinyt itsellensä vatsataudin. Jotenkin tuntuu, että Ronin kanssa noita vastoinkäymisiä löytyy. Ehkä sitten sillä tavallista herkempi vatsa ja mistä tietää onko vastustuskykykin huonompi hvt:n  ja huonon syömisen takia. Keskiviikkona illalla oli kuulemma jotakin syönyt lenkillä ja torstaina sitten oksenneltiin, eikä ruokakaan pysynyt sisällä. Tänään töiden jälkeen pysyi jo piimä ja vähän riisiä sisällä. Senkin söi ihan itse, eikä tarvinnut avitella, niinkuin normaalisti. Taisi olla jo vähän nälkä sen oksentelun jälkeen.

Ongelmana tässä syömisen aloittamisessa taas se, kun annetaan pieniä määriä usein, niin väkisinkin tulee pohdittua, että kuinkas sitä haimaa annetaan sitten. Laitanko vähän joka ruokaan vai antaako ensin pieniä määriä ja kun ruoka rupee menemään alas niin sitten antaa haimaa. Näin eläinlääkärillä hoitaja neuvoi, kun soittelin opastusta. Maitotuotteilla kokeilla alotella, kun Roni piimään tottunut ja vähän riisiäkin voi laittaa joukkoon. Kun ruoka rupee maistumaan paremmin, niin sitten laittaa haiman entsyymi -pulveria. 

Ehkä tästä meidän pienokaisesta, Wäinöstä, tulee vielä joku päivä teräsfaari, kun vetää kaiken mahdollisen tuolta maasta. Nytkin lumen tultua syö takapihalla koko ajan jotain, pääosin nyt oon nähnyt syövän lunta. Sekään ei tietenkään hyvä, mutta mielummin sitä, kun koiranpaskaa. Toisaalta vaikea tietää, kun suu käy koko ajan, että onko siellä suussa lunta vai jotain muuta sopimatonta. 

Olin muuten saanut Ronin painon 16,6 kilosta nousemaan 19,5 kiloon. Nyt en edes uskalla ottaa poikaa puntarille vaa'an lukeman pelossa. Jos nyt ensin sais jotain pientä menemään alas ja ehkä illalla tai viikonlopun aikana punnita. 

"Hauskaa" tässä on vielä se, että olen muutaman päivän ajan yrittänyt mennä vaihtamaan talvirenkaita, mutta Bilmanille järkky jonot aina kun oon sinne mennyt. Nyt Sitten Ronille tuli tämä ripuli ja siskon koiran oli vähän niinkuin tarkotus tulla tänään meille, kun huomenna viedään kaverin kanssa sitä koiranäyttelyyn. Aamulla lähdettävä ajoissa, kun kesärenkailla matkassa. Ei oikeen asiat tunnu menevän nappiin! :D Ehkä tästä eteenpäin vois sitte alamäen tilalla olla vaikka noususuunta. Ehkä haetaan siskon koiralle ykkössija näyttelystä ;)

Jotain mukavaakin. Wäinö kasvaa ja voi hyvin (ainakaan ei toistaiseksi oo saanut samaa vatsatautia kuin Ronilla). Maanantaina alotellaan sen kanssa pentukurssi. :)

Tässä vielä kuvia viimeseltä viikolta koirien touhuista. 


Vasemmalla Roni pian 2v ja oikealla Wäinö 18viikkoa, kalenterikuukausina vähän päälle 4kk :)

Lenkkeilemään menossa. Pojat valppaina! 

Wäinö ja Roni auttoivat kovasti haravoinnissa.

Tai ainaki jälkeenpäin auttoivat levittämään lehtiä..


Wäinö lähettelee terveisiä ja toivottaa hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti