Google+ Followers

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Agility - 4. ja 5. tunti

Viime viikon perjantaina agilityssä hypittiin esteitä ja ne Ronilta sujuivat hyvin. Ronia ei yhtään häiritse kummalla puolella kuljen, yhtä hyvin sujuu. :) Sininen putki oli juuri kulkuväylällä, joten Roni itsekseen kulki aina sen läpi, eli siinäkään ei ollut ongelmaa. Kokeiltiin sitten mustaa putkea, joka oli aluksi mutkalla, ja se ei mennytkään yhtä hyvin. En ollut edes ajatellut, että musta putki voisi olla jotenkin vaikeampi. Mutta onhan se loogista, että musta imee valoa, eli siellä näkee huonommin. Putki oli aluksi mutkalla, joten Roni aina vain kääntyi putken suulla takaisin. Lopulta, kun vedettiin putki suoraksi, saatiin Ronikin houkuteltua putkeen! Jes! Jätettiin se kuitenkin siihen kertaan eli onnistumiseen. Tunti kuluu aina niin hurjan nopeasti, kun on niin monta koirakkoa. :)

------------------------------------------------------------------

Tällä viikolla aloitimme Ronin kanssa renkaasta, joka oli uusi juttu. Ensin Roni ei oikein tajunnut, mistä pitäisi kulkea, mutta lopulta saatiin kulkemaan hienosti renkaasta, jopa pikku vauhdista. :) Kokeilimme myös rengas ja putki yhditelmää, mutta ei onnistunut. Vastassa oli musta putki, joten mulla tais olla pieniä ennakko odotuksia eli hyvin saattoi siitäkin johtua ettei heti onnistunut. Otettiin vielä putki erikseen uudestaan ja sitten se sujuikin ihan hyvin super kehujen kanssa! :) Roni pääsi hyppimään myös esteitä ja harjoiteltiin pituushyppyäkin. Molemmat hypähtelyt sujui hyvin, niissä Roni on oikein elementissään! :)  

Sain tänään kyllä vähän palautettakin agilityohjaajalta (,joka on muuten joka tunnilla ollut eri). Hänen mielestään olen liian passiivinen ja sen takia koiran mielenkiinto lopahtaa ja lähtee touhailemaan muuta. Se on varmasti hyvinkin totta, koska kaikki on niin uutta meille molemmille ja yritän tarkkaan kuunnella, mitä minulle  opetetaan ja miten opettaa Ronille. Siinä sitten jotenkin jää Ronin koko aikainen käskeminen tekemään jotain  (Ronilla kun on oltava koko ajan jotakin tekemistä tai muuten lähtee livettiin tai turhautuu ja alkaa haukkumaan). Niin, eli tänään alkutunnista Roni haukkui paljon, mutta sitten kun sain kuulla tämän palautteen, niin koitin tsempata ja kehittää Ronille koko ajan jotain aivojumppaa, niin kyllä loppu tunti oli jo paljon hiljaisempi ja Roni jaksoi paremmin keskittyä siihen mitä mulla on sanottavaa! :) Eli tämäkin oli vaan narunpäästä kiinni! (eli siis mussa vika) Pitää koittaa muistaa tämä jatkossa, eli ei saa olla liian passiivinen! Lisää toimintaa, ja tietysti palkkaa hyvästä käytöksestä! (Ens kerralla enemmän herkkuja mukaan :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti