Google+ Followers

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Agility - 3. tunti

Viime perjantaina agilityyn pääsi paikalle vain kolme koirakkoa kuudesta. Ehdittiin tehdä siis monta kierrosta ja päästiin harjoittelemaan enemmän.

Tunti aloitettiin pussista, joka oli meille kolmelle "kokemattomalle" vielä uusi. Ohjaaja auttoi pussiin menossa niin, että hän piti pussin toista päätä ensin korkealla, näin siitä tuli vähän samankaltainen kuin putki (jonka Roni osaa jo aika hyvin! :) ). Aina, kun tuli onnistumisia, pussia laskettiin vähän alaspäin, että koira tottuu, miten siitä kuuluisi mennä. Välillä Roni teki kuitenkin heti pussin alussa jo käännöksen takaisin, kun ei niin hyvin nähnytkään eteenpäin ;) Saatiin kuitenkin kerran ainakin menemään niin, että ohjaaja ei nostanut pussin toista päätä! Jes :) Ja joskus ajattelin, että putki ja pussi olisivat Ronin haastavimpia juttuja, kun on välillä niin arkajalka. Mutta hyvin meni, kun alottelee pikku hiljaa! :)

Minulle haastavinta on olla koko ajan positiivinen, vaikka koira tekisikin väärin. Esimerkiksi namin jättäminen alustalle on niin mulle ku Ronillekin haastava juttu! Roni haluaisi kovasti ottaa namin, ja mulla tulee selkärangasta "ei ota!" :D Ääh, niin vaikeaa vain yrittää iloisesti kutsua koiraa luokse, tietysti poispäin namista. Eli tämä namialusta juttu liittyi putkeen menoon ja yhdistettynä putkeen ja esteeseen. Roni kyllä tajus sen ja välillä saatiin vähän enemmänkin vauhtia poikaan. :) Hyppy sujui hyvin sekä putki + niiden yhdistelmä. Vaikein oli namin jättäminen ennen näitä! Vähän ohjaaja avitti välillä pitämällä kättä namin päällä, kunnes Roni tuli jo mun luokse, mutta kyllä se Ronikin osas olla välillä ovela. Kun ohjaaja käänsi katseensa hetkeksi toiseen suuntaan, Roni oli jo napannut namin! ;) Minähän tämän huomasin, mutta pidin suuni kiinni ettei vaan suusta tulisi mitään kielteistä! :D

Lopuksi kerrattiin nopeasti vielä pussi, että jää positiivinen kuva tunnista. Ronikaan ei oikeastaan haukkunut tunnin aikana, yhden käden sormilla selvittiin haukahdusten määrästä, mikä on mahtavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti