100 g voita
3 dl maitoa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 pkt hiivaa
3 munaa
2 dl olutta
7-8 dl juustoraastetta
1,5 l vehnäjauhoja
- Sulata voi, lisää maito ja anna lämmetä hieman. Lisää suola ja sokeri sekä hiiva, joka saa liueta kunnolla.
- Lisää munat ja vähitellen puolet jauhoista. Sekoita murusteltu tai raastettu juusto taikinaan ja jätä juuri hetkeksi heräämään.
- Sekoita olut taikinaan ja alusta loput jauhot joukkoon. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota kaksinkertaiseksi.
Voitele voisulalla tai munankeltuaisella ja paista 225-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi.
Itse annoin taikinan kohoilla ohjeiden mukaisesti vähän väliä ja kohosikin todella hyvin. Aivan kaksinkertaiseksi en kuitenkaan antanut kohota, sillä muuten ei olisi kippo riittänyt! :) Tuntui aivan kuin vehnäjauhoja olisi saanut enemmänkin sinne laitettua, mutta en niitä viitsinyt lisätä. Ainakin lopputulos oli todella hyvä ilman lisäystäkin, tuli ihanan pehmeitä ja kuohkeita sämpylöitä. Voi toki kokeilla laittaa enemmänkin jauhoja, kukin makunsa mukaan. Tässä kuva juuresta juuri ennen sämpylöiksi pyörittelyä sekä valmiista sämpylöistä.
Sämpylöiden juuri. |
Valmiit Brasilialaiset sämpylät. Nam! :) |
Hei Rippa Dippa! =)
VastaaPoistaNo heippa! :) Maistuisko sämpylät?
PoistaJoo tuo vaan tänne! ;D
VastaaPoistaHehe, saat tulla tänne syömään ;)
Poista