Juustokakku
Pohja
200 g Digestive keksejä75 g voita tai margariinia
Täyte
4 kpl liivatelehtiä200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
Kuorrute
2 dl mangososetta2 kpl liivatelehtiä
2 rkl vettä
Ohje
Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon.Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita kokoon. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivate siihen. Lisää joukkoon mangosose. Kaada valmis liivate-mangoseos kakun päälle ja nosta kylmään pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti