sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Suussa sulavaista juustokakkua

Mikalla oli torstaina 1.11. synttärit ja tänään pidettiin kakkukahvit muutamille sukulaisille. Koska itse en ehtinyt leipomaan, niin Mika teki eilen ihanan, suussa sulavan juustokakun! Aiemminkin ollaan reseptiä käytetty ja aina on kakku onnistunut. :) 

Juustokakku

Pohja

      200 g     Digestive keksejä
        75 g     voita tai margariinia

Täyte

        4 kpl     liivatelehtiä
       200 g     maustamatonta tuorejuustoa
         2 rkl     kiehuvaa vettä
      1-½ dl     sokeria
           3 tl     vaniljasokeria
      2½ rkl     sitruunamehua
       2-3 dl     kuohukermaa

Kuorrute

           2 dl    mangososetta
         2 kpl    liivatelehtiä
          2 rkl    vettä

Ohje

Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon.
Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita kokoon. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivate siihen. Lisää joukkoon mangosose. Kaada valmis liivate-mangoseos kakun päälle ja nosta kylmään pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti